google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

CIASTO BEZ PIECZENIA



Dziś mam dla Was przepis na szybkie ciasto bez pieczenia idealne na weekend, zupełnie nie fit, więc kalorii nie liczę 😂 Tu możesz obejrzeć film z przygotowania ciasta: https://www.facebook.com/share/r/9CRvtMA5vfxHBHtG/




Aby je przygotować potrzebujecie: 📌2 budynie śmietankowe bez cukru 📌700 ml mleka 📌200g masła 82% 📌500g krakersów 📌1 puszka masy krówkowej 📌500 ml śmietany kremówki 36% 📌100g cukru drobnego 📌2 smietań fix 📌50 g gorzkiej czekolady

📌200g dżemu z czarnej porzeczki


Na początku przygotowuję budyń.

W 150 ml mleka mieszam dwa budynie. Do garnka wlewam 500 ml mleka i zagotowuję. Następnie wlewam budyń + 50g cukru i mieszam do czasu, aż masa ładnie zgęstnieje. Następnie przykrywam foliową torebką (żeby nie zrobił się korzuch) i odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Jak budyń wystygnie miksuję budyń z miękkim masłem. Miękkie masło ubijam mikserem i następnie dodaję po łyżce budyniu i miksuję do czasu, aż masa się ładnie połączy. Masę krówkową wkładam na parę minut do garnka z ciepłą wodą, dzięki temu masa będzie lepiej się rozprowadzać po herbatnikach.

Blachę o wymiarach 25x34 cm wykładam papierem. Na dnie blachy układam warstwę krakersów, następnie masę krówkową, znowu krakersy, masę budyniową i kolejną warstwę krakersów. Na to dżem z czarnej porzeczki. Zimną śmietanę ubijam na sztywno, pod koniec dodając cukier oraz smietań fix. Śmietanę wykładam na wierzch ciasta, posypuję startą na drobnych oczkach tarki czekoladą. Ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Polecam, mega pyszne.





4434 wyświetlenia0 komentarzy

Comments


bottom of page
Wyszukiwarka przepisów
rondel