Podsyłam Wam przepis na proste i szybkie jajeczka faszerowane pieczarkami, które u mnie znikają szybko ze stołu.
Przepis na zieloną sałatkę z tortiellini (na zdjęciu w tle) znajdziesz tutaj.
Przepis na jajka faszerowane:
5 jajek
około 10 pieczarek średniej wielkości
1 łyżeczka masła
majonez, sól i pieprz
można dodać 1/2 cebulki podsmażoną na maśle.
Jajka gotuję na twardo. Studzę i obieram. Pieczarki myję i kroje w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucam pokrojone pieczarki, smażę do czasu, aż całkowicie odparuje woda. Studzę. Jajka kroję na pół i wyciągam żółtka. Żółtka rozgniatam widelcem i mieszam z pieczarkami, majonezem i doprawiam do smakują solą i pieprzem. Farsz nakładam do białek. Chłodzenie około 1 godziny w lodówce.
Comments