Sos tatarski idealnie nadaje się do jajek na twardo, mięs, wędlin czy do burgerów. Możesz również sosem tym wypełnić plasterki szybki i zwinąć jak roladki.
Dziś mam dla Was przepis na jajka w sosie tatarskim. Kolejna pyszna propozycja idealna na Święta Wielkanocne.
Aby je przygotować potrzebujesz:
📌180-200g pieczarek marynowanych
📌3 ogórki konserwowe
📌1 łyżka koperku
📌1 łyżka szczypiorku
📌3 łyżki majonezu
📌1 łyżeczka musztardy chrzanowej
📌3 łyżki jogurtu greckiego
📌3-4 jajka ugotowane na twardo
📌sól, pieprz do smaku
Pieczarki i ogórka kroję w drobną kostkę, szczypiorek i koperek drobno siekam. Do miski przekładam majonez, jogurt, musztardę, dodaję pieczarki, ogórka, szczypiorek i koperek. Mieszam wszystko i następnie do powstałej masy wkładam jajka ugotowane na twardo. Coś pysznego. Spróbuj ich u siebie i daj znać jak smakowały.
Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).
Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało, będzie mi bardzo miło, lub zostaw komentarz pod danym postem.
Kocham przepisy, które nie są czasochłonne. Sos pyszny. Nie miałam musztardy chrzanowej, więc dałam musztardy klasycznej i chrzan ze słoiczka. I powiem, że właśnie chrzan tu robi duża robotę 🙂 W sezonie letnim spróbuję z ogórkiem małosolnym, myślę że również wyjdzie pycha😋😋
Sosik wyśmienity Będę częściej go robiła.Mniamusny😋