Pyszny sezonowy obiad z turbotem🐟 w roli głównej. Młode ziemniaczki, fasolka, bób i rybka. Wszystko co lubię na jednym talerzu.
A co u Was dziś dobrego?
2 turboty od @naturalniebaltyckie
1 łyżeczka soli,
1 łyżeczka pieprzu,
1/2 łyżeczki chili
2 łyżki oleju
Turboty myję, kładę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polewam olejem i posypuję przyprawami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 20 minut 200 stopni (góra - dół).
Następnie przygotowuje warzywa do obiadu:
1/2 kg fasolki szparagowej
1/2 kg młodych ziemniaków
1/2 kg bobu
Fasolkę myję, obcinam końcówki, wrzucam na gotującą wodę i gotuję do miękkości około 15-20 minut.
Ziemniaki obieram, wkładam do garnka z gotującą wodą, dodaję 1/2 łyżeczki soli i gotuję do miękkości około 15-20 minut.
Bób wrzucam na gotującą wodę, dodaję 1 łyżeczkę soli i gotuję do miękkości od 10 do
20 minut (im młodszy bób tym krócej). Ugotowane warzywa wykładam na talerz, posypuje koperkiem, dodaję rybkę i gotowe.
Co powiecie na taki obiad?
Przepis na obiad powstał w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie, w którym biorę udział🐟
Comments