Dziś zapraszam na kolejne pyszne przekąski, które możecie wykorzystać na spotkaniu ze znajomymi lub przygotować takie kanapeczki na śniadanie lub kolację.
Grzanki z pastą z paluszkami surimi, łososiem i serkiem kremowym lub grzaneczki z guakamole i paluszkami surimi w kształcie krewetek, co wybierasz?
PASTA Z PALUSZKAMI SURIMII
📌125g paluszków surimi classik
📌125g łososia wędzony na gorąco
📌150g serka kremowego
📌2 łyżki drobno posiekanego koperku
📌sól i pieprz
📌bagietka
Paluszki surimi kroję w drobną kostkę, łososia dzielę na mniejsze kawałki, dodaję koperek i serek kremowy i rozgniatam wszystko widelcem i mieszam na jednolita masę, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Bagietkę kroję na cienie plasterki i opiekam w tosterze. Na ciepłe bagietki nakładam gotową pastę.
GUAKAMOLE Z PALUSZKAMI SURIMI W KSZTALCIE KREWETEK 📌1 opakowanie surimi w kształcie krewetek 📌2 dojrzałe awokado 📌1 ząbek czosnku 📌1/2 fioletowej cebulki 📌sok z połowy cytryny 📌10 małych pomidorków malinowych 📌sól i pieprz Awokado przekrajam na pół, wyjmuję pestkę i następnie wyjmuję na miseczkę miąsz przy pomocy łyżki. Jak awokado jest dojrzałe miąsz wychodzi bez problemu. Awokado rozgniatam widelcem. Następnie dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno pokrojoną cebulkę, sok z cytryny sól i pieprzem, wszystko dokładnie mieszam i gotowe. Bagietkę kroję na cienie plasterki i opiekam w tosterze. Na ciepłe bagietki nakładam guakamole i na każdą grzankę układam paluszki surimi w kształcie krewetek.
Zapraszam do mnie na Instagram po więcej inspiracji kulinarnych.
Comments