KRUCHE ROGALIKI Z MARMOLADĄ polecają się na deser do kawki😄
Zapisz przepis, przygotuj i daj znać jak smakowały.
Cześć, dziś mam dla Was przepis na proste do zrobienia, kruche rogaliki,lubią je dzieci, jak również dorośli.
Kliknij poniżej, żeby zobaczyć film z przygotowania rogalików ⬇️⬇️⬇️
Czas przygotowania: ok 2h - 1godzina chłodzenie, 30 minut pieczenie, 10-30 minut przygotowywanie rogalików.
Aby przygotować rogaliki potrzebujesz:
📌2 szklanki mąki pszennej 300g lub orkiszowej jasnej
📌2 łyżki cukru pudru lub np.zmielonego na puder erytrytolu, ksylitolu
📌150g zimnego masła
📌2 żółtka
📌3 łyżki jogurtu greckiego 60g
📌200g marmolady
Wszystkie składniki powinny być zimne, wyjęte prosto z lodówki chwilę przed przygotowaniem ciasta.
Do miski daje mąkę, cukier puder, zimne masło, żółtka, jogurt. Z podanych składników zagniatam ciasto, które następnie dzielę na cztery części i każdą część wkładam do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkowuję, dzielę na 8 równych części i na każdej układam małą porcję gęstej marmolady, następnie zwijam rogaliki. Układam je na blaszce wyłożonej papierem.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piekę ok 20-30 minut, aż się delikatnie zarumienią. Wszystko kwestia piekarnika. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Są pyszne i kruche.
POSTAW MI KAWĘ
Jeśli lubisz mojego bloga, korzystasz z przepisów to bardzo mnie to cieszy. To moja praca, więc jak masz ochotę możesz się odwdzięczyć i mnie wesprzeć stawiając mi wirtualną kawę. Bardzo mnie to ucieszy i wrócę do Ciebie z kolejnymi pysznymi przepisami. Kliknij tu ⬇️⬇️⬇️ POSTAW MI KAWĘ
Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego
YOUTUBA - gotujebolubie_ania
instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).
Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: Gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało lub zostaw komentarz pod danym postem, dodaj zdjęcie, będzie mi bardzo miło.
Comments