google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM

Dziś zapraszam Was na pyszną i kolorową sałatkę idealną na kolację, śniadanie lub lunch do pracy do zrobienia w parę minut.


Aby przygotować sałatkę potrzebujecie: 

📌 200 g szpinaku baby 

📌 10-15 pomidorków koktajlowych 

📌 10 małych kulek mozzarelli 

📌 1/2 awokado 

📌 1/2 czerwonej cebuli 

📌 10-15 oliwek czarnych 

📌 2-3 łyżki płatków migdałów 

sos: 

📌1 łyżeczka musztardy delikatesowej, 

📌1 łyżeczka miodu, 

📌sok z połowy małej cytryny, 

📌2-3 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek lub więcej do odpowiedniej konsystencji. 


Pomidorki kroję na pół, cebulę w cienkie półplastry, awokado w kostkę. Płatki migdałów prażę chwile na suchej patelni. Szpinak myję i układam w salaterce, dodaję oliwki, mozzarellę, pomidorki, cebulę i awokado. Na koniec przygotowuję sos: musztardę mieszam z miodem dodaję sok z cytryny i na końcu olej do odpowiedniej konsystencji. Gotowym sosem polewam sałatkę i posypuję ją płatkami migdałowymi. Jest pyszna!



Na zdjeciu widać jeszcze sałatkę z kurczakiem wędzonym. Przepis tu:

6 wyświetleń0 komentarzy

Comments


bottom of page
Wyszukiwarka przepisów
rondel