Dziś mam dla Was przepis na kolejną pyszną, kolorową sałatkę, które będzie pięknie ozdabiać Wielkanocny stół.
Aby ją przygotować potrzebujesz:
📌1/2 główki sałaty lodowej
📌garść rukoli
📌2 pomidory malinowe
📌1/2 ogórka szklarniowego
📌4 jajka
📌mała puszka tuńczyka w oleju
📌15 czarnych oliwek
📌jedna mała fioletowa cebula
sos:
📌sos: 3 łyżeczki musztardy francuskiej,
1-2 łyżeczki miodu, 3 łyżki soku z cytryny,
3 łyżki oleju rzepakowego, sól, pieprz.
Do garnuszka wlewam miód, musztardę, sok z cytryny, chwilę mieszam i na końcu dodaję olej. Mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji.
Jajka gotuję na twardo i obieram ze skorupek. Na talerzu układam sałatę porwaną na mniejsze części, dalej rukolę, pomidor pokrojony w pół plastry, jajko pokrojone w ćwiartki, oliwki, ogórka pokrojonego w pół plastry, cebulę pokrojoną w piórka. Polewam wszystko sosem i gotowe.
Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).
Jeśli wykorzystasz dowolny przepis z mojego bloga podeślij mi zdjęcie na maila: gotuje.bo.lubie.fit@interia.pl i podziel się opinią jak smakowało, będzie mi bardzo miło, lub zostaw komentarz pod danym postem.
Aneczko jest wyśmienita.Az 👂👂się trzęsły 👍
Wygląda bardzo apetycznie, dziękuję za ten przepis, zrobię na święta.