Pyszny dodatek do każdego obiadu.Pięknie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej.
Przepis na surówkę :
📌ćwiartka fioletowej kapusty ok 500g
📌1 marchewka
📌2 jabłka
📌pęczek koperku
📌sos: 4-5 łyżek jogurtu naturalnego
📌1/2 łyżeczki soli
📌1 łyżka erytrytolu lub cukru
📌2-3 łyżki soku z cytryny
Kapustę ścieram na tarce o grubych oczkach, następnie posypuję solą i odstawiam na parę minut, żeby trochę zmiękła. Można ją również posiekać drobno nożem. Ja zdecydowanie wolę pierwszą wersję bo jest wtedy drobniejsza i bardziej miękka. Marchewkę ścieram na średnich oczkach tarki, jabłko na grubych po uprzednim obraniu. W misce umieszczam kapustę, marchewkę, jabłko, polewam wszystko sokiem z cytryny, dodaję jogurt, erytrol i mieszam. Na koniec posypuję jeszcze surówkę koperkiem. Jest przepyszna. Polecam wypróbować.
Surówkę można podać do każdego obiadu,
np. do domowego kebaba.
Przepis na kebaba tu:
Jeśli chcesz zobaczyć wykonanie tego przepisu w formie wideo to zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik).
Robiłam tą surówkę i kebaba, obiad wyszedł przepyszny.