google.com, pub-9514103798401232, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Postaw mi kawę na buycoffee.to
top of page

TATAR WOŁOWY


Tatar to pyszna przekąska idealna na spotkanie ze znajomymi. Jedni go lubią inni nie. Ja od momentu kiedy zaczęłam sama robić w domu polubiłam i teraz często przygotowuję go na imprezki rodzinne.


Aby przygotować tatara potrzebujesz:

📌½ kg świeżej wołowiny dobrej jakości np. polędwicy wołowej

📌4 łyżki oleju

📌2 łyżki zimnej wody

📌2 żółtka

📌sól i pieprz

dodatki do podania

📌cebula

📌ogórki konserwowe

📌ewentualnie grzybki marynowane



Mięso kroję w plastry, następnie w paski i bardzo drobno siekam. Potrzebny jest do tego bardzo ostry nóż. Mięso można również zmielić w maszynce do mielenia na drobnych oczkach, ale najlepszy jest drobno posiekany. Jajka ze sprawdzonego źródła sparzam wrzątkiem. Do mięsa dodaję olej, wodę, żółtka i dopraw do smaku solą i pieprzem ok. 1/2 - 1 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczka soli. Wyrabiam dokładnie na jednolitą masę i ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z pieczywem, ogórkami konserwowymi, cebulą, można dać grzybki marynowane.




Po przepisy w formie wideo zapraszam na mojego instagrama gotuje_bo_lubie_fit lub tiktoka gotuje_bo_lubie_aniak (nie musisz mieć konta na tiktoku, żeby obejrzeć filmik)

352 wyświetlenia0 komentarzy

Comments


bottom of page
Wyszukiwarka przepisów
rondel